miércoles, 7 de octubre de 2009

MÉTODOS DE LA UNIVERSIDAD DE VALENCIA:

He leído una noticia en la página de la Universidad. Como desconocía quien era Mahmud Darwix, he tenido la brillante idea de buscarlo en Wikipedia.
Como se puede comprobar no he sido el primero.
La noticia está publicada en la siguiente página( http://www.uv.es/~webuv/noticies/noticia.php?idnoticia=8942 ) y ahora copio INTEGRAMENTE su contenido para marcar aquello que está literalmente contenido en wikipedia.
No sé que opinión les merecerá a ustedes el que la universidad recurra a dicho sistema...
El Rector Peset presenta hui un llibre del poeta palestí Mahmud Darwix
La sala de la Muralla del Col·legi major Rector Peset acull hui dimecres (19:30 hores) la presentació del llibre de poemes de Mahmud Darwix, ‘Como la flor del almendro y allende’, editat per Pre-Textos. També es preestrena la pel·lícula de Fermín Muguruza ‘Checkpoint Rock, canciones desde Palestina’. Hi intervindran Luz Gómez, traductora del llibre; l’editor, Manuel Ramírez; i el director de la pel·lícula, Fermín Muguruza. L’entrada és lliure.

L’editorial Pre-textos acaba aquest que és l’últim llibre en vers que va escriure Darwix. En ‘Como la flor del almendro y allende’, Darwix incideix en la idea central de la seua concepció poètica: la universalitat de la poesia.
En el seu treball, Palestina es va convertir en una metàfora de la pèrdua de l’Edén, el naixement i la resurrecció, així com l'angoixa per la despulla i l'exili.

wikipedia:

En su trabajo, Palestina se convirtió en una metáfora de la pérdida del Edén, el nacimiento y la resurrección, así como la angustia por el despojo y el exhilio.


Mahmud Darwix era considerat el poeta nacional palestí i un dels més cèlebres literats àrabs contemporanis. Nascut prop d'Acre el 13 març de 1941 va morir en Houston (Estats Units) el 9 d'agost del 2008.
Wikipedia:
Mahmud Darwix y en otros idiomas como Mahmoud Darwish o Mahmoud Darwich, era considerado el poeta nacional palestino y uno de los más célebres literatos árabes contemporáneos, nacido cerca de Acre el 13 marzo de 1941 y fallecido en Houston (Estados Unidos) el 9 de agosto de 2008.
Entre 1961 i 1970 va ser arrestat en nombroses ocasions per les autoritats israelianes a causa dels seus escrits i de la seua activitat política contra l'ocupació de Palestina. Finalment va eixir del país cap a Moscou, des d'on aniria al Caire primer i després a Beirut. Allí ingressaria en l'Organització per a l'Alliberament de Palestina (OLP), i va treballar en les seues seccions d'investigació i publicacions.
Wikipedia:
Entre 1961 y 1970 fue arrestado en numerosas ocasiones por las autoridades israelíes a causa de sus escritos y de su actividad política contra la ocupación de Palestina. Finalmente, salió del país hacia Moscú, desde donde iría a El Cairo primero y luego a Beirut. Allí ingresaría en la Organización para la Liberación de Palestina (OLP), trabajando en sus secciones de investigación y publicaciones.

En 2002, durant l'assetjament de l'Exèrcit israelià a la ciutat de Ramala, Darwix va rebre la visita d'una delegació del Parlament Internacional d'Escriptors, presidida per Russell Banks, i composta, entre altres, pels premis Nobel José Saramago i Wole Soyinka. El seu testimoni com a víctima lúcida dels conflictes del nostre temps ha sigut arreplegat per Jean-luc Godard en el film Notre musique (2004).
Wikipedia:
En 2002, durante el asedio del Ejército israelí a la ciudad de Ramala, Darwish recibió la visita de una delegación del Parlamento Internacional de Escritores, presidida por el novelista norteamericano Russell Banks y compuesta, entre otros, por los premios Nobel José Saramago y Wole Soyinka.
Igualmente, su testimonio como víctima lúcida de los conflictos de nuestro tiempo ha sido recogido por
Jean-Luc Godard en el film Notre musique (2004).

La pel·lícula “Checkpoint Rock, canciones desde Palestina”, dirigida per Fermín Muguruza i Javier Corcuera, i rodada a Israel, Gaza i Cisjordània, s'acosta a Palestina a través de les diverses músiques que sorgixen d'allí hui en dia.

No hay comentarios: